Roger Creusen Lijsttrekker VVD Kerkrade

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVD Kerkrade is Roger Creusen door de leden verkozen tot lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Verder is de groslijst voor de verkiezingen vastgesteld met daarop een keur aan ervaren kandidaten gecombineerd met nieuw talent. Ook is het verkiezingsprogramma door de leden goedgekeurd.   

Roger is een vertrouwd gezicht binnen de VVD-fractie en inmiddels ruim 8 jaar actief binnen de Kerkraadse politiek. Roger is zijn carrière begonnen als docent en inmiddels al vele jaren als directeur en adviseur actief in het voortgezet onderwijs. Daarnaast is Roger breed maatschappelijk actief. Zo was hij jarenlang bestuurslid bij het WMC, is hij voorzitter van de Orgelkring Kerkrade en adviseur van de cultuurraad Eindhoven.

Roger Creusen: “Ik ben trots om het vertrouwen van de leden te hebben gekregen. Ik kijk uit om samen met dit gedreven en kundig team campagne te gaan voeren en verder te gaan werken aan een aantrekkelijk Kerkrade. Een Kerkrade waar het fijn en veilig leven is. Een stad met ambities en kansen om te leren, te ondernemen en te werken.”

Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft de huidige politiek leider en Wethouder Dion Schneider, mocht de VVD na de verkiezingen deel uit gaan maken van een coalitie, aangegeven beschikbaar te zijn voor een nieuwe periode als wethouder.

Fractievoorzitter Wim de Groot heeft aangegeven na 12 jaar afscheid te nemen van het politieke toneel. In zijn nieuwe rol als bestuurslid blijft Wim de Groot verbonden aan de VVD Kerkrade. Met zijn kennis en ervaring zal hij de VVD verder bij blijven staan.

De VVD Kerkrade heeft de afgelopen jaren als coalitiepartij haar verantwoording genomen. Zo heeft zij  bijgedragen aan het realiseren van tal van grote projecten zoals Vie en het Centrumplan. Ook stond zij  aan de wieg van het initiatief voor realisatie van volwaardig voortgezet onderwijs in Kerkrade. Tevens is er geïnvesteerd in de verbetering van grensoverschrijdende samenwerking, duurzaamheid en veiligheid. Mede op initiatief van de VVD zijn de lokale lasten voor volgend jaar bevroren, dit allemaal binnen een gezonde begroting. Er ligt een ambitieus verkiezingsprogramma. Centraal in het programma staat het motto ‘Wat mooi is in Kerkrade, moet mooi blijven…en wat beter kan, dat moet beter!’. Het programma zal later dit jaar openbaar gemaakt worden.Xclusive Multimedia Services