Tim GlenzFractie, Kandidatenlijst 2018
tim@vvdkirchroa.nl

Geboren: 6 Sep, 1981

Mijn naam is Tim Glenz, dertiger en Kirchröatsjer in hart en nieren. Ik ben opgegroeid in Kerkrade en geniet er van het leven! Samen met mijn vrouw Nicole en katten Jack & Bobby woon ik in Spekholzerheide. Inmiddels werk ik al heel wat jaren in Maastricht als planner voor het Openbaar Ministerie; nog steeds met veel plezier! Sinds 2016 ben ik er tevens voorzitter van de ondernemingsraad, een eervolle taak waar ik veel voldoening uit haal en ook elke dag nog van leer.

Mijn grootste hobby is de vasteloavend. In 2000 was ik mede oprichter van carnavalsvereniging Ummer Umjedeufd, waar ik ruim 14 jaar lang voorzitter van mocht zijn. In 2015 opnieuw begonnen en samen met een aantal vrienden de carnavalsvereniging Kweer durch Kirchroa opgericht. Ook bij deze vereniging weer bestuurslid en lekker bezig met het opzetten en uitbouwen van een mooie carnavalsgroep. Het blijft fantastisch om samen met vrienden en familie een jaar lang toe te werken naar en het samen vieren van het mooiste volksfeest dat er is! Daarnaast ben ik inmiddels ook alweer een aantal jaren lid van d’r Vasteloavends Verain Kirchroa-West, een meer dan gezellige vereniging die al sinds 1957 zorgdraagt voor de georganiseerde carnaval in Kerkrade-West.

Nog meer over mezelf? Ik ben een nieuwsjunk, gadgetfreak en Bourgondiër. Ik hou van koken en lekker eten. Daarnaast ben ik gek op reizen. Verschillende hoeken van de wereld heb ik al mogen bezoeken, waaronder Thailand, Cambodja, Cuba en Egypte. Mijn favoriete vakantieland blijft echter de Verenigde Staten. Prachtig en vooral fascinerend! De laatste jaren iets minder ver weg geweest omdat ik tot de conclusie kwam dat er wat dichter bij huis toch ook bijzonder veel moois te zien is. Zo zijn mijn vrouw en ik inmiddels helemaal verliefd geworden op Andalusië.

Wat is daar nou aan, aan poltiek? Hoor je vaak… Ik vind het leuk! Is dan steevast mijn antwoord. Politiek heeft al jaren mijn interesse. Al in mijn vroege tienerjaren ontwikkelde ik een fascinatie voor liberale denkers als de gebroeders Kennedy, Wiegel, Bolkestein, Thatcher en Reagan. Wellicht dat Bolkestein nog wel mijn grootste held is uit dat rijtje. Wat had en heb ik een respect voor die man! Al van jongs af aan had ik het beste gevoel bij het liberalisme. Mijn ouders, beide uit mijnwerkersgezinnen, hebben ervoor gezorgd dat ik een onbezorgde jeugd heb gehad en gaven mij een liberale opvoeding. Mensen kúnnen en móeten zelf hun beslissingen nemen, de overheid hoort te faciliteren en niet te bepalen en als je iets wil bereiken dan moet je daar wat voor doen. Dat zijn liberale beginselen waar ik voor de volle honderd procent achter sta en zoals ze me ook van thuis uit bijgebracht zijn.

In 2010 vond ik het hoog tijd worden om mijn maatschappelijke betrokkenheid en politieke interesse om te zetten in daden. Na enkele jaren passief lid te zijn geweest heb ik me na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 aangesloten bij de Kerkraadse afdeling van de VVD. Kirchroa is een prachtige stad die volop in ontwikkeling is. Eindelijk krijgt het centrum echt vorm. En wat wordt het mooi! Er is echter nog veel meer te winnen. Ik kwam indertijd  terecht in een klein maar enthousiast team. Als fractielid heb ik “politiek Kerkrade” leren kennen. Van 2011 tot 2015 ben ik bestuurssecretaris geweest en van 2013 tot 2017 voorzitter. In die tijd is er veel veranderd. Van een klein team met slechts een handvol actieve leden zijn we uitgegroeid tot een hechte organisatie die staat als een huis. Met toch wel een beetje een weemoedig gevoel heb ik medio 2017 afscheid genomen van het bestuurswerk om me te kunnen gaan richten op de politieke inhoud.

De keuze voor de VVD was en is voor mij nog steeds even simpel als duidelijk: deze partij is het enige alternatief mét visie in Kerkrade voor de voornamelijk links georiënteerde gemeenteraad. Met de visie van de VVD kunnen we de Kerkraadse inwoners geven wat ze verdienen: een mooie, gezellige en veilige stad om in te wonen met alle faciliteiten die daarvoor nodig zijn. De afgelopen jaren heb ik de VVD Kirchroa op alle mogelijke gebieden zien groeien. De gemeenteraadsverkiezingen van 2014 waren een avontuur. Ik was niet alleen kandidaat nummer zes maar mocht ook nog eens de campagne leiden. Een spannende, leuke, intensieve, maar ook leerzame tijd. Tegen de landelijke trend in hebben we met een fantastisch team onze twee zetels geconsolideerd. Samen met Dion Schneider en Wim de Groot vormde ik het onderhandelingsteam tijdens de coalitievorming met als resultaat toetreding tot de coalitie. Inmiddels werken we alweer volop toe naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 waar ik wederom kandidaat zal zijn voor een plek in de gemeenteraad.

Xclusive Multimedia Services