Raimond PötgensFractie, Personen
raimond@vvdkirchroa.nl

Geboren: 17 Jun, 1970

Mijn naam is Raimond Pötgens, 51 jaar, getrouwd, en trotse vader van drie kinderen. Geboren en getogen in Chevremont, en nu alweer ruim 20 jaar met veel plezier wonend op de Vink. Dus met recht een echte “Kirchröadsjer Jong”.

 

Ik heb mijzelf nooit gezien als echte politicus, maar wel altijd een uitgesproken mening gehad over wat er goed gaat in ons prachtig Kerkrade, maar ook zeker wat er beter kan en moet. Een aantal jaar geleden liep ik onze (oud) VVD-wethouder tegen het lijf in het Eurode Business Center, waar ook mijn Nederlands en Duits IT-bedrijf gevestigd is. Dit heeft in de afgelopen jaren geleid tot een aantal zeer zinvolle gesprekken tussen ons beide, waar ik mijn mening en visie heb kunnen delen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik begin 2021 de vraag vanuit de VVD kreeg of het niet eens tijd werd om de daad bij het woord te voegen en actief te worden binnen de VVD. Ik heb mij daarop wat meer verdiept in waar de VVD voor staat, en ben tot de conclusie gekomen dat het liberaal gedachtegoed perfect past bij hoe ik in het leven sta. En daarop heb ik volmondig “ja” gezegd tegen de VVD, en zijn we samen deze uitdaging aangegaan.

 

Als ik de kans krijg, zal ik mij gaan inzetten voor een nog beter Kerkrade. Door de ligging van Kerkrade is het van cruciaal belang dat we ook over de grenzen blijven kijken. Daarom wil ik me sterk maken voor een nog intensievere internationale c.q. Euregionale samenwerking. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat er voor iedereen passende en betaalbare woonruimte beschikbaar is. En tenslotte ligt het onderwerp Jeugdzorg mij na aan het hart. Als kinderen om wat voor reden dan ook een extra professioneel steuntje in de rug nodig hebben, dan moet dat ook onvoorwaardelijk door de overheid gefaciliteerd worden. Zodat ze tijdig de juiste hulp krijgen, en er geen enkel kind meer tussen de wal en het schip valt.

 

Ik hoop het vertrouwen van u als kiezer te krijgen, zodat ik actief met deze zaken aan de slag kan.

Xclusive Multimedia Services