Hein DriessenFractie, Personen
hein@vvdkirchroa.nl

Geboren: 3 Oct, 1957

Mijn naam is Hein Driessen. Velen kennen mij als financieel adviseur en hypotheekadviseur. Een vak waarbij ik duizenden mensen in de afgelopen 44 jaren heb kunnen helpen bij oplossingen op gebied van zekerheid, pensioen en hypotheken. Ik heb vele persoonlijke gesprekken mogen voeren, en ken daardoor ook de behoeften en wensen van de Kerkradenaren uit 1e hand.

Met de opgedane kennis ben ik in 2003 de politiek ingegaan om niet langs de kant te staan, maar om de zaken op- en aan te pakken welke belangrijk zijn voor u als inwoner van Kerkrade. Een mooie stad die nog mooier kan worden áls het maar verstandig wordt aangepakt.

Als commissie- en raadslid van de regerende coalitie heb ik de afgelopen jaren vele belangrijke beslissingen voor de stad mogen nemen. Zaken die de mensen van Kerkrade ten goede zijn  komen.

Op initiatief van de VVD heeft het college werk gemaakt voor het terugbrengen van het voortgezet onderwijs naar Kerkrade. Dit is een succesverhaal geworden.

Ik ben trots als raadslid hier een stem in gehad te hebben, “het Martin Buber” komt er!

Een persoonlijk succes is ook het ingrijpen tegen de sloopplannen van de kloostervleugel Pannesheide uit 1877.  Men wilde bij vele jaren gebrek aan belangstelling alles slopen.

Door mijn persoonlijke inzet en adviezen heeft het college de sloopplannen gestopt, zodat er nu 24 nieuwe woningen in gerealiseerd worden. Ideaal voor starters op de woningmarkt én de buurt krijgt er een mooi aangelegd park bij met veel groen en het historisch mooi oude gebouw blijft behouden.

Ook heb ik met mijn inzet de Starterslening naar een koopsom van €245.000,= kunnen tillen. Hierbij kan men tot 20% van de koopsom tegen 0% rente….van de Gemeente lenen. Dat is €49.000,= Lees de regeling terug  www.kerkrade.nl/starterslening  Dit kan ervoor zorgen dat de starter net wél de droomwoning kan kopen als de eigen bank niet alles wil financieren.

Ik ga mij naast alle andere belangrijke zaken in Kerkrade ook inzetten voor het bouwen van minimaal 100 extra betaalbare woningen, bovenop de bestaande plannen. Dit voor de mensen die willen huren maar ook willen kopen in alle prijsklassen. Dit moet snel en goed aangepakt worden.

Bouwen-bouwen-bouwen is mijn persoonlijk motto. Er is een groot woningtekort waardoor de starters (uw kinderen) steeds minder kans maken op een betaalbare woning.

Ook als ú wilt verhuizen moeten er passende woning beschikbaar zijn. Ook woningen voor uw kinderen die graag in Kerkrade zelfstandig willen blijven wonen of na hun studie elders weer terug willen komen. Een goede mix van verschillende soorten woningen is belangrijk.

Ook ga ik aan de slag om vervuiling en verhuftering te laten aanpakken. U moet zich veilig voelen in uw buurt, waarbij als u een melding hiervan maakt er ook daadwerkelijk actie wordt ondernomen door handhaving en politie.

Per 1 Februari zijn er hiervoor al extra handhavers aangesteld!

Zo zijn er nog vele zaken waarvoor ik naar ons verkiezingsprogramma verwijs zie : vvdkirchroa.nl

Er is dus nog veel te doen, levens-en politieke ervaring is daarbij noodzakelijk om zaken te realiseren.

Deze heb ik ruim voldoende in mijn bagage.

Ik heb mij herkiesbaar gesteld en wil weer met al mijn kennis en energie voor u klaar staan.

 

Xclusive Multimedia Services