door Silvio Erkens,

Lef tonen, voor Kerkrade


Kerkrade is mijn thuis. Hier ben ik geboren, heb ik mijn school op Rolduc afgerond, heb ik waterpolo gespeeld in D’r Pool, en hier wonen mijn familie en vrienden. Na de middelbare school ben ik, zoals veel andere jongeren uit de regio, buiten Limburg gaan studeren en werken. Toen ik na een lang verblijf in het buitenland terugkwam, zag ik dat niet alleen ik zelf maar ook Kerkrade was gegroeid. Ik herinnerde me nog goed dat, tijdens mijn jeugd, winkels sloten, het wijngrachttheater slechter draaide en mensen om me heen onzekerheid over hun baan hadden. Mensen spraken negatief over Kerkrade. De sluiting van de mijnen was een klap die hard nadreunde in heel Zuid-Limburg, maar vooral in Kerkrade. Maar nu, 20 jaar later, is de krimp bijna gestopt, openen er weer winkels in het centrum, gaat het beter. Ik hoor weer positieve geluiden in mijn omgeving. Kerkrade heeft in haar doorzettingsvermogen de klap weten te verdragen en is weer opgestaan. En als Kerkrade met diezelfde vastberadenheid doorpakt, ziet de toekomst er zonnig uit.

Daarom erger ik mij aan kwade stemmen van binnen- en buitenaf, die Kerkrade afschrijven. Zij zien niet in hoezeer Kerkrade lef getoond heeft de afgelopen jaren en geloven niet dat wij tot veel in staat zijn. Zij zetten zich daarom niet in. Daar wil ik mij tegen verzetten. Ik vind dat we een voorbeeld moeten nemen aan mensen die juist niet bij de pakken zijn gaan neerzitten. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg ondernemers in Kerkrade, die met hun winkels het centrum weer levendig houden en weer gemaakt hebben. Deze mensen werken hard, dag in, dag uit, en dragen daarbij hun steentje bij aan hun omgeving, Kerkrade en Limburg. Zij laten namelijk zien dat we niet alleen op kunnen krabbelen na tegenslag. Zij tonen dat we boven onszelf uit kunnen stijgen. Daarom mogen we trots op zijn op deze Kerkradenaren en een voorbeeld aan hen nemen. Net zoals zij, moeten we lef tonen, en doorpakken.

Daarom stel ik mij verkiesbaar voor het Limburgs Parlement, zodat ik ervoor kan zorgen dat we op drie manieren kunnen doorpakken in Kerkrade, en in Limburg. Ten eerste ga ik mij inzetten voor betaalbare duurzaamheid. Verduurzaming is namelijk nodig om de natuur en de toekomst voor onze kinderen te beschermen. Maar verduurzaming mag niet gelijkstaan aan een forse rekening voor de Kerkradenaar en domme maatregelen die onze manier van leven onmogelijk maken. Ten tweede, ga ik mij inzetten voor een directe treinverbinding tussen Kerkrade-West en Aken, zodat mensen die in Aken studeren of werken in onze mooie stad kunnen blijven wonen en de krimp stoppen. Tenslotte, wil ik ervoor zorgen dat er meer goedbetaalde banen naar Kerkrade komen, vooral door toeristen aan te trekken. Dit zal zorgen voor meer levendigheid, en daarmee meer inkomsten voor Kerkradenaren. Daarnaast biedt dit mensen van buiten de mogelijkheid om te zien hoe wij hier aan de weg timmeren. Als we in Kerkrade het lef blijven tonen dat we de afgelopen jaren hebben getoond, dan ben ik er zeker van dat uw en mijn harder werk beloond zal worden. Dat Kerkrade welvarender en trotser kan zijn dan ooit tevoren. Mits we durven te geloven en knokken, met echte koempelmentaliteit.

Silvio Erkens, Kandidaat #19 Provinciale Staten VVD Limburg

Xclusive Multimedia Services