door Franco Burggraaff,

Kirchroadjser VVD’er is ook maar een uniek mens


Stigma

Mensen worden snel in hokjes geplaatst. Je bent VVD’er, weliswaar in Kerkrade, maar dan toch. Je familie heeft geld, je bent opgegroeid in de dure wijk van Kerkrade etc.

Mijn achtergrond

Ik ben een Business Analytics Consultant en houdt me bezig met data en informatie in verschillende bedrijven en sectoren.

Mijn vader had een klein bouwbedrijf en was bouwvakker, een vakman in hart en nieren. Daarnaast gedurende een lange periode (tijdens de bouwrecessie in de jaren 70) naast zijn werk in de bouw ook nog in de mijn gewerkt. Kaalheide is de wijk waar mijn roots liggen, in de oude wijk.

Wat is dan mijn profiel

Ik ben een liberale kirchroadsjer jong, die betrokken is met het wel en wee van onze stad. Kirchroa heeft sjwung nodig en ik wil meehelpen met mijn enthousiaste mede VVD’ers dit te realiseren. De economie is weer in de lift, en Limburg lift mee. De voorspelling is een economische groei van 3% in 2017 voor Limburg.

Kirchroa moet meeprofiteren en dat gaat zeker lukken met mensen die durven vooruit te kijken en te handelen met inspiratie en innovatie. Ik had een klik met VVD Kirchroa en mijn lidmaatschap was een feit.

Stilstaan is doodgaan

Een gevleugelde uitdrukking maar het is de waarheid. Verandering is noodzakelijk. Met weemoed kijken naar het verleden is geen optie, Kerkrade moet veranderen anders wordt mijn grootste vrees waarheid. Een dood centrum, en leegloop door geen toekomstperspectief.

Dankzij onze wethouder van Financiën Dion Schneider en mijn mede VVD’ers is de afgelopen 4 jaar een goede basis belegd voor deze toekomst. Een vernieuwde markt met een prachtige uitstraling. Een nieuw centrum in de dop, en niet zoals bij andere gemeenten ten koste van de andere wijken. Ik krijg energie van de passie en het enthousiasme, want we staan niet stil, we gaan door.

De huizenmarkt is weer volop in beweging en Kerkrade heeft het potentieel om zich te verjongen, maar dat betekent dat we de handen uit de mouwen moeten steken. Goede en snelle verbindingen, aantrekkelijke infrastructuur, sportfaciliteiten, groen, en ook de bedrijfsterreinen zijn van belang (Innovatie en werkgelegenheid).

Het gaat om de groepsdynamiek in een partij

Dynamiek en diversiteit is kenmerkend voor de VVD Kirchroa met als resultaat goede discussies, kritische vragen en innovatieve ideeën.

Een financieel stabiele gemeente, zorg, veiligheid, gemeentelijke lasten, leefbaarheid en minder bureaucratie passeerden in het verleden als thema’s de revue. En we kijken vooruit op lokaal en landelijk niveau.

Een VVD’er gaat nét iets verder

De zomer loopt ten einde en langzaam gaan we richting 2018. De gemeenteraadsverkiezingen komen in zicht en Kirchroa verdient bestuurders, die de belangen van de bewoners en deze stad waardig vertegenwoordigen.

Unieke mensen, met unieke kwaliteiten en natuurlijk unieke karakters.

Volgens mij voldoen wij aan deze kenmerken, toch?

Tja, een Kirchroadsjer VVD’er is ook maar een uniek mens.

Jrus Franco


Xclusive Multimedia Services