door Dion Schneider,

Kerkrade straalt weer


Steeds vaker proef ik de oude sfeer van het voor mij vertrouwde Kerkrade uit mijn kinderjaren.

Na de lange periode waarin scepsis, wantrouwen en negativisme de overhand leken te hebben bij onze burgers en ondernemers, lijken de wolken voor een groot deel te zijn verdreven door de krachtige zon die er altijd al achter schuil ging.

Maar wat is er ook gebeurd in onze stad; er is sprake van een complete metamorfose. Het stadspark heeft een nieuwe, open uitstraling gekregen. Het winkelcentrum ziet er prachtig uit. Links en rechts openen nieuwe ondernemers hun winkels. De complete openbare ruimte is op de schop gegaan. Er heerst meer samenhang tussen de straten en de markt door de prachtige gebakken klinkers en het mooie meubilair.

Deze zelfde contouren zijn ook herkenbaar op het splinternieuwe Martin Buberplein. Niet te vergeten onze nieuwe fontein op de markt waar kleine en grote kinderen en zelfs honden bij hoge temperaturen genieten van een verfrissende traktatie. Diezelfde verfrissende douche lijkt door iedereen te worden genoten als men vooruitkijkt. De ondernemers kijken weer vol vertrouwen naar de toekomst en de altijd kritische burger kijkt weer trots naar de resultaten tot op de dag van vandaag en identificeert zich maar al te graag met de nieuwe uitstraling van Kerkrade-centrum.

En we zijn nog niet klaar!

Het nieuwe cultuurcluster wordt uniek en zal door velen worden gezien als voorbeeld van hoe mensen worden uitgenodigd om met elkaar in contact te komen in een inspirerende omgeving. Ik kan in elk geval niet wachten tot ook dit uniek stukje Kerkrade gereed is voor gebruik.

Het is een feest om door het centrum te lopen en de positieve “vibes” op te vangen.

Er is weer sprake van nieuwsgierigheid, ja zelfs reuring voordat het WMC van start is gegaan. Datzelfde WMC hangt natuurlijk in de lucht. Iedereen ademt het WMC. Ook ik voel de traditionele spanning voorafgaand aan wat met zekerheid wederom een spektakel van jewelste zal worden.

Ik ben ervan overtuigd dat niet alleen ik, maar duizenden inwoners van Kerkrade met mij, het WMC als startpunt van het nieuwe, sprankelende Kerkrade zullen beleven. En als ik mij niet vergis hoorde ik zelfs d’r Joep op de markt laatst heel zacht “Viva la Vida” zeggen. Dus laten we allen genieten van het mooie leven in Kerkrade! Ik wens iedereen een prachtig WMC toe!

Dion Schneider, wethouder.


Xclusive Multimedia Services