door Jos Iding,

Iech kòm oes Kirchroa en doa bin iech sjtoots òp


Begin november van dit jaar ging onze nieuwe website online. Een onderdeel van deze nieuwe site, is het estafette-blog. Hierin vertellen de personen, die samen VVD Kirchroa vormen, een persoonlijk verhaal.

Ik neem nu met veel plezier het “blog-stokje” over van Danny Schröder.

Wie ben ik dan?

Voor de mensen die mij niet kennen of iets meer van me willen weten, stel ik me graag aan jullie voor. Mijn naam is Jos Iding, ben 44 jaar jong, heb een relatie en ben vader van 2 dochters.

Geboren i Kirchroa, getogen op Haander en via enkele omzwervingen binnen Kerkrade, woon ik nu ruim half jaar op de grens van het Centrum met de Holz.

Uitvaartondernemer ben ik van beroep en muziek maken en vasteloavend vieren zijn mijn lust en mijn leven.

Waarom de slogan: Iech kòm oes Kirchroa en doa bin iech sjtoots òp?
Deze slogan stond ongeveer 30 jaar geleden op een sticker. Helaas kom ik deze sticker niet veel meer tegen. Maar wat volgens mij veel belangrijker is dan die sticker, is het uitdragen van datgene waar je trots op bent. En dat is in mijn geval, juist ja, Kirchroa!

En niet alleen ik ben dat, maar met mijn nog veel meer mensen. Wat echter opvallend is dat we vooral sjoots zijn op onze stad als er wat valt te beleven, zoals met de vasteloavend, het WMC, bij Roda JC of in GaiaZoo.

Waardoor komt het dat we voor de rest niet trots zijn op onze stad?

  • Omdat er voor de rest niks te beleven valt in Kerkrade?
  • Omdat er zich over het algemeen geen jonge gezinnen vestigen in Kerkrade?
  • Omdat er haast geen voortgezet onderwijs meer is in Kerkrade?
  • Omdat we geen bruisend centrum meer hebben?
  • Omdat er plannen waren die nooit warden uitgevoerd?

Op deze vragen hebben we allemaal wel een antwoord. Naar oorzaken zoeken waardoor dit is ontstaan, is niet meer van belang. We moeten niet terug kijken, maar vooruit kijken en denken.

Maar bovenal uitstralen dat we trots zijn op onze stad.

Je kunt alleen in een stad wonen, als je erin gelooft!

Ik ben er van overtuigd dat we over 2 jaar allemaal weer trots zijn op òs Sjtad! Een nieuw centrum, waardoor het interessant wordt om als jong gezin in Kerkrade te blijven wonen of je te vestigen, waardoor er weer leven in de brouwerij komt. Doordat er meer jonge gezinnen wonen, zal de vraag naar onderwijs groter worden, waardoor ook het aanbod hierin zal gaan toenemen.
En het interessanter wordt om je als ondernemer te vestigen in onze stad. Noem het maar een domino-effect.

Dat zal er vervolgens in resulteren dat wij weer sjtoots worden op onze stad.

En we met trots zeggen:

Iech kòm oes Kirchroa en doa bin iech sjtoots òp.

Een partij die samen met u die kar wil trekken om weer trots op onze stad te worden is de VVD Kirchroa.

De manier waarop de VVD Kirchroa zich de afgelopen jaren heeft gepresenteerd, heeft ook mij erg aangesproken. Zodanig zelfs dat ik graag van deze partij deel wilde uitmaken om zo samen met een groep enthousiaste mensen verder te bouwen aan een nieuw beleid voor de inwoners van Kerkrade. Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 ben ik me met veel enthousiasme en plezier hiervoor gaan inzetten. Eerst als steunfractielid en bestuursvoorzitter en sinds begin mei van dit jaar als gemeenteraadslid. Samen met jullie kunnen we er iets moois van maken, zodat we weer allemaal trots kunnen zijn op onze stad.

Een mooie uitdaging!

 


Xclusive Multimedia Services