Dion Schneider wederom lijsttrekker VVD Kirchroa

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVD Kirchroa op 3 september j.l. is Dion Schneider unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

Schneider (43) zal deze taak voor de derde achtereenvolgende keer gaan vervullen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 was Schneider ook reeds de leider van de Kerkraadse liberalen, destijds als nieuweling aan de politieke horizon, en kregen de liberalen één zetel ter beschikking. In 2010 wist de VVD voor de eerste keer in de Kerkraadse historie, onder zijn leiding, twee zetels te bemachtigen.

In april van dit jaar werd Schneider de eerste VVD wethouder van Kerkrade.

De leden hebben Schneider met name wederom het vertrouwen geschonken vanwege de wijze waarop hij zijn rol de afgelopen jaren in de gemeenteraad en het College van Burgemeester en Wethouders heeft vertolkt. Hij heeft, volgens de leden, nooit de discussie geschuwd en getracht om niet enkel de VVD standpunten te verdedigen maar tevens heeft Schneider op een constructieve wijze invulling weten te geven aan de voortzetting van het Kerkraads beleid binnen het huidige College. Daarnaast heeft Schneider, samen met de raadsleden en het afdelingsbestuur, heel veel werk verzet in de opbouw van de interne organisatie van de Kerkraadse VVD.