Dion Schneider waarnemend burgemeester Simpelveld

Huidig Wethouder voor de VVD Kerkrade Dion Schneider is door Gouverneur Remkes aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Simpelveld.

Dion is inmiddels ruim twee periodes Wethouder namens de VVD met sinds 2018 de portefeuille Economische Zaken, Euregionale Arbeidsmarkt, Verkeer en Vervoer, Duurzaamheid en Milieu, Afval en Reiniging. In de periode vanaf 2013 was hij eveneens wethouder voor de VVD met o.a. de portefeuille Financiën.

Dion heeft gisteren met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Simpelveld kennis gemaakt en is daarna door de gouverneur beëdigd. De benoeming gaat op maandag 29 november aanstaande formeel in.

Dion Schneider zal het burgemeestersambt uitoefenen tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van Simpelveld. De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester zal na de gemeenteraadsverkiezingen en coalitievorming worden opgestart. Naar verwachting kan de nieuwe burgemeester van Simpelveld uiterlijk in de eerste maanden van 2023 zijn of haar werkzaamheden starten. 

Dion heeft alle collega’s in het college en bij de Gemeente Kerkrade alsook de raads- en commissieleden bedankt voor collegialiteit en inzet en kijkt met trots, plezier en dankbaarheid terug op zijn werkzaamheden als Wethouder.

De VVD Kerkrade bedankt Dion voor zijn jarenlange inzet voor de Stad en partij en kijkt in het bijzonder naar de mooie resultaten die gehaald zijn op dossiers als het centrumplan, de oprichting van het SGA (Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling) het binnenhalen van de prestigieuze prijs “MKB Vriendelijkste Gemeente” van Limburg en de vele stappen die gezet zijn op gebied van verkeersveiligheid en duurzaamheid.

We wensen Dion veel geluk, plezier en succes in zijn nieuwe baan als waarnemend burgemeester van Simpelveld!Xclusive Multimedia Services