Center Court Kerkrade


29 oktober werd het debat gevoerd en met een zeer ruime raadsmeerderheid het besluit genomen tot investering in Center Court Kerkrade, een uniek project voor Kerkrade en de hele regio en dé kans om een trendbreuk te realiseren naar een vitaal en gezonder Kerkrade.

De VVD Kirchroa steunt dit project uit volle overtuiging. Het project bestaat in de kern uit enerzijds een aanvalsgedachte om gezondheid en vitaliteit nu eens echt systematisch aan te pakken en anderzijds om oude voorzieningen zoals D’r Pool en Sporthal West te vervangen door de nieuwbouw van o.a. een zwembad met meerdere baden, sporthal een expertisecentrum en een overdekte parkeergarage.

Kerkrade maar ook de hele regio Parkstad bungelt al jaren onderaan de lijstjes op gebied van gezondheid en levensverwachting, zo wordt de gemiddelde Kerkradenaar slechts 78,5 jaar oud terwijl het Nederlandse gemiddelde 81,5 jaar is! Ook heeft de Kerkradenaar vaker overgewicht, rookt meer, beweegt minder en beginnen kinderen vaak al met een achterstand op school. Dit kan alleen aangepakt worden met een rigoureuse trendbreuk op gezondheidsgebied. Dat gaat alleen door samenwerking met veel partijen en een langdurige aanpak. Meer hierover in de Nota Gezondheidsbeleid Zuid-Limburg én de rapportage van Eke Zijlstra, beide als bijlage bij dit bericht te lezen.

Bijgevoegd de spreektekst van Fractievoorzitter Wim de Groot zoals vanavond uitgesproken.

Illustratie Center Court (Afbeelding: Architectencombinatie MoederscheimMoonen-Wehrung)
Zwembad Center Court (Afbeelding: Architectencombinatie MoederscheimMoonen-Wehrung)


Xclusive Multimedia Services